Szigetelő festék és festékek

Posted by on november 3, 2011 at 2:41 du..

Üdvözöljük festék szakmai portálunkon, melyet az önök festéssel és festékekkel kapcsolatolatos kérdéseinek megválaszolására hoztunk létre. Meg szeretnénk könnyíteni az önök választását. Portálunk célja , hogy segítse leendő és régi vásárlóinkat abban, hogy festékekkel kapcsolatos szakmai ismereteket tudjanak szerezni.Szeretnénk az ön döntését segíteni azzal, hogy megfelelő tudás birtokában tud dönteni festék vásárlásban.

Tényezők, amelyeket festék vásárlása előtt hasznos tudni:

Tekintsük át először a beltéri festékeket.

Egyik legfontosabb tényező az emberek életében a komfort, melyet a színek harmóniájával tökéletesen el  lehet érni.

A színekkel nap, mint nap kommunikálunk valamit a külvilág felé. A lakásunk színeinek kiválasztása pedig hangulatunkra is hatással lehet.
Mielőtt bármilyen színt választanánk érdemes megnéznünk, hogy milyen az adott szoba berendezéseinek színe. Célszerű a tárgyak színeihez harmonizáló beltéri színt választania.

Ha fontos Önnek, hogy otthonában érve a nyugodtság érzése járja át, akkor javasoljuk, hogy a zöld árnyalatai közül válasszon. A kék szín is sokszor megjelenik otthonainkban, de ezt a színt főként a hűvösebb színek kedvelőinek ajánljuk. Ha extravagáns színeket szeretnénk, akkor a lila-fehér kombinációjával érhetjük el, de ha otthonunkhoz passzol, akkor az arany és ezüst is lehet különleges.

Még egy nagyon fontos szabály van a színek kiválasztásánál. Ha az adott szobában kicsi a tér, akkor inkább világosabb színek közül válasszunk, mert az nagyobbítja a tereket.

Környezetünk és gyermekeink  egészsége érdekében mindenképpen fontos, hogy olyan festéket válasszon, amelyből nem párolognak ki káros oldószeres anyagok. Ha Ön is víz bázisú terméket vásárol, akkor el tudja kerülni a káros hatás bekövetkeztet, mivel a víz bázisú termékeknél az oldószeres anyagok használat után közvetlen elpárolognak, így a későbbiekben nem jelenthet az Önök számára semmilyen veszélyt.

Javasoljuk, hogy vásárlás előtt figyelje meg a dobozokon lévő VOC értéket, és ügyeljen arra, hogy a káros anyagot tartalmazó érték lehetőleg nulla vagy a közeli szám legyen!

A beltéri festékeknél nagyon fontos további szempont, hogy gátolja a penész képződést.

A penész kialakulását mindenképpen célszerű megakadályozni, hogy meg tudja védeni egészségét. A festendő felületet ezért mindig penész mentesíteni kell, ne legyenek penész gomba spórák a falon. Ezzel meg tudja gátolni, hogy az újonnan lefestett falon újra megjelenjenek a nem kívánatos penészfoltok. Kiemelten fontos, hogy olyan beltéri festéket válasszon, amely a pára lecsapódást is gátolja. Szeretnénk Önnek ajánlani a hő visszaverő tulajdonságokkal rendelkező kerámia tartalmú festékeket. Ezeknek nagy előnye, hogy hő visszaverő képességük által meg tudják akadályozni a pára lecsapódást és a penész képződés elindulását is. Ez az eljárás a penész mentesítés egyik sikeres és tartós útja.

A magas pára tartalmú helységeknél  nagyon fontos a megfelelő szellőztetés. Amennyiben ez ablak nyitással nem megoldható, létezik egy az ablak peremébe beépíthető esztétikus szellőztető készülék. Magas pára lecsapódásnak kitett helységek szellőztetését megelőzhetjük erre a célra kifejlesztett beltéri falfestékek kiválasztásával. Mindenképpen a magunk elvárásainak megfelelő terméket válasszunk, és ez lehet időt álló és mosható is.

Kültéri falfestékek, más néven homlokzati festékek

Itt is fontos a környezetünknek megfelelő színválasztás. Lakó területünk eszközeivel való harmonizálós, pl. kert berendezés , kerítés színeivel és anyagával való harmonizálás, de mindig tartsuk szem előtt a színek tartósságát, mivel a sötét színek több hőt nyelnek el, ezért színük hamarabb elveszti eredeti színét, fakóbb színné válhat, elöregedhet. Ezt az UV ellenálló festékekkel teljesen ki lehet küszöbölni, illetve környezeti és időjárás káros hatásainak (hó eső szél) a lehető legmagasabban mértékben ellenálljon. Minőségi falfestékek vásárlásával ezek a problémák és környezeti hatások legeredményesebben kiküszöbölhetik.

A kültéri festékeknek három speciális fajtája létezik:  fa, fém és tetőfestékek.

A fémfestékek használatánál szükséges  a speciális előkészítés és felület kezelés. Ezek a festékek megóvják a fém felületeket a korróziótól(rozsdásodás). Teljesen vízzáróvá, illetve légmentessé teszik a felületet így védik meg értékeinket.

A tetőfestékeknek nagyon fontos szerepük van a tető beázásának megakadályozása céljából, bár csak kisebb részét képezik a kínálatnak. Hozzájárulhatnak a lakásban a kellemes hőmérséklet kialakításához, hő visszaverő képességüknek köszönhetően, így a klímaberendezés használatát csökkenthetjük. Természetesen , mint minden festék esetében , így a tetőfestékeket  is tiszta felületre alkalmazzuk.

A fafestékek. Mivel a fa egy élő, mindig változó szerves anyag, folyamatosan mozog, változtatja szerkezetét,figyelembe kell venni, hogy a festék ezt a változást rugalmasan követhesse. Két csoportra oszthatók, Lazúr és fedő festékek. Nagyon fontos, hogy vízhatlan, de pára áteresztő festéket válasszunk.

A téma körök végére érve, reméljük felkeltettük érdeklődését és ön is egyre gyakrabban látogatja szakmai portálunkat..